Living area
About 75 m²
Plot area
About 119 m²
Year built
Built in 1927
Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)

Ploegstraat 2

4835 AJ, Breda (Noord-Brabant)

Deze geheel gemoderniseerde en bijzonder charmante geschakelde woning is gelegen op een zeer gewilde woonlocatie in de wijk Ginneken. De woning is voorzien van een statige hal, een lichte woonkamer, open keuken (2020), moderne toiletruimte en badkamer (2020), 2 royale slaapkamers, voortuin en een ca. 11 meter diepe achtertuin voorzien van een berging en een achterom. De achtertuin is heerlijk gelegen op het zuidoosten, is fluisterstil en biedt optimale privacy door het ontbreken van direct achtergelegen bebouwing.

Deze instapklare en karakteristieke Franse kap-woning is de laatste jaren smaakvol en met gebruikmaking van hoogwaardige materialen gemoderniseerd en combineert aldus op prachtige wijze de sfeer van vroeger aan een hedendaags afwerkings- en comfortniveau.

Vanaf deze locatie zijn alle voorzieningen die het mooie Ginneken te bieden heeft binnen handbereik. Het Valkeniersplein met een gevarieerd winkelaanbod alsmede het gezellige Ginnekenmarktje met een diversiteit aan winkeltjes en restaurantjes zijn op korte loopafstand gelegen. In de nabije omgeving vinden we (basis)scholen, kinderopvang, een bibliotheek, een speeltuin en ook de prachtige natuurgebieden aan de zuidkant van Breda zoals het Mastbos, Ulvenhoutse Bos en het Markdal, zijn vanaf deze locatie op korte afstand gelegen. Het stadscentrum is snel en eenvoudig bereikbaar en de ontsluiting op de diverse uitvalswegen en de zuidelijke rondweg is uitstekend.

Voor een juiste indruk van deze instapklare woning is een bezichtiging van harte aan te bevelen!

Bouwjaar : ca. 1927
Woonoppervlakte : ca. 75m²
Inhoud : ca. 268m³
Perceeloppervlak : 119m²
Aanvaarding : in overleg

INDELING
Begane grond:
Entree/hal (ca. 3.74 x 1.87m) met de meterkast (8 groepen en 2 aardlekschakelaars), een garderobekast, de trapopgang naar de eerste verdieping en toegang tot de woonkamer. De hal is afgewerkt met een moderne tegelvloer, deels stucwerk- en deels blanke bakstenen muur.
De woonkamer (ca. 7.39 x 3.32m) is voorzien van een nette laminaatvloer, een strakke stucwerk wand- en plafondafwerking, designradiatoren, een plafondhoogte van 2.75 meter en biedt aan de achterzijde middels dubbele openslaande deuren toegang tot de achtertuin. Door de grote raampartijen aan zowel voor- als achterzijde kent de woonkamer op ieder moment van de dag een bijzonder fijne lichtinval.
De luxe open keuken (ca. 5.10 x 1.96m) is in december 2020 geplaatst en beschikt over een TopCore werkblad en diverse inbouwapparatuur waaronder een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, XL vaatwasser, Quooker, oven, koelkast, veel kastruimte en een grote spoelbak. Vanuit de keuken is er middels loopdeur toegang tot de tuin en een grote trapkast met de aansluitpunten ten behoeve van de wasapparatuur en de opstelling van de c.v. combiketel (Remeha Avanta, 2019).
Aan de achterzijde van de woning vinden we de geheel betegelde toiletruimte voorzien van een hangend closet met inbouwreservoir, fonteintje en een buitenraampje. De toiletruimte is afgewerkt met een moderne donkere vloertegel en lichte wandtegel.

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot 2 slaapkamers en de badkamer.
Slaapkamer 1 (ca. 4.15 x 3.52/2.36m) is gelegen aan de voorzijde van de woning. Deze kamer is voorzien van een houten vloer, een strakke stucwerk wand- en plafondafwerking, een hoog plafond (3.08 meter in de nok) met de balken in het zicht en een prachtige op maat gemaakte vaste kastenwand.
Slaapkamer 2 (ca. 3.65 x 2.38m) is gelegen aan de achterzijde van de woning en voorzien van een houten vloerafwerking, strakke stucwerk wanden en plafond en een open nok met de balken in het zicht.
De moderne (2020) badkamer (ca. 2.44 x 2.04/1.61m) is voorzien van een royale inloopdouche met hand- en regendouche, wastafel in meubel, hangend closet met inbouwreservoir en een designradiator. De badkamer is afgewerkt met een moderne grijze tegelvloer en een deels stucwerk- en deels tegel-wandafwerking.

TUIN - BERGING
Voortuin (ca. 5.25 x 4.10m) voorzien van een stalen hekwerk, grindbed, terras en een looppad naar de voordeur.
De achtertuin (ca. 7.14 x 3.30/2.88m) is gesitueerd op het zuidoosten en biedt nagenoeg de hele dag de zon. De tuin is fluisterstil en door het ontbreken van direct achtergelegen bebouwing is er volop privacy en geen inkijk.
De tuin bestaat uit een terras aan de woningzijde in een grote moderne tuintegel en een terras aan de achterzijde in hardhouten vlonderplanken, verhoogde borders in een hardhouten omtimmering, schutting, water en elektra.
De royale stenen berging (ca. 4.00 x 2.90/2.60m) is voorzien van elektra en biedt middels poort uitgang naar de brandgang.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op een prachtige locatie in de populaire wijk Ginneken met alle denkbare voorzieningen op korte afstand gelegen. Het Valkeniersplein ligt om de hoek, u wandelt zo naar het Ginnekenmarktje, het Markdal of het Mastbos, en ook het stadscentrum is binnen enkele fietsminuten te bereiken;
- De woning is uitstekend onderhouden en instapklaar;
- Heerlijke achtertuin, stil en met volop privacy;
- Geheel voorzien (op het toiletraampje na) van isolerende beglazing;
- Buitenschilderwerk is in april 2022 nog uitgevoerd;
- In 2020/2021 zijn onder andere de volgende zaken aan de woning vernieuwd: nieuwe keuken, nieuwe badkamer, stucwerk, vloeren, dakisolatie, openmaken nok, veranderen indeling, radiatoren en leidingwerk, een blinde dakkapel om de inloopdouche qua hoogte mogelijk te maken, muurisolatie 1e verdieping, elektra (grotendeels), diverse kozijnen, diverse ramen, tuinaanleg, etc…

ALGEMEEN
- Bij een verkoop wordt als basis gebruik gemaakt van het model van de koopovereenkomst, vastgesteld door de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM, VastgoedPRO, VBO Makelaar, de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. In deze koopovereenkomst wordt standaard de verplichting tot het storten van een waarborgsom of het stellen van een bankgarantie door de koper ter grootte van 10% van de koopsom opgenomen;
- Een koopovereenkomst komt tot stand onder de opschortende voorwaarde dat beide partijen de koopakte ondertekenen. Partijen kunnen derhalve aan een mondelinge overeenkomst geen rechten en plichten ontlenen;
- Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Floor plans

Transfer

Asking price
€ 415,000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
By arrangement

Construction

Object type
Single-family house, semi-detached house
Type of construction
Existing construction
Year built
1927
Type of roof
Saddle roof covered with tiles

Area and content

Living area
75 m²
Plot area
119 m²
Content
268 m³
External storage space
11 m²

Classification

Number of rooms
3 rooms (2 bedrooms)
Number of bathrooms
1 bathroom
Bathroom facilities
Toilet, sink, vanity unit, walk-in shower
Number of residential floors
2 floors
Facilities
TV cable

Energy

Energy label
C
Energy label registration
18-11-2030
Isolatie
Roof insulation, wall insulation, floor insulation, double glazing, hr glass
Heating
Boiler
Hot water
Boiler
Cv kettle
Remeha avanta gas fired from 2019 (owned)

Outdoor space

Location
In residential area
Garden
Backyard, front yard
Afmetingen achtertuin
34 m² (11 meters deep and 3.1 meters wide)
garden location
Located on the southeast and accessible via back entrance

Storage

Barn / storage room
Freestanding stone
Facilities
Equipped with electricity

Garage

Type of garage
No garage

Parking

Type of parking facility
Public parking

Energy consumption in Breda

Energy label this property

Energielabel C

Energy label valid until: 18-11-2030

Power consumption per year

3020 kWh

(Average terraced house in Breda)

Gas consumption per year

900 m³

(Average terraced house in Breda)

* Figures are from CBS and are intended as an indication and may vary for this property

Indication of mortgage costs

Own deposit:
Savings / surplus value

Interest:
Lowest 10-year interest rate

Lowest 10-year interest rate

3,54% - Rabobank Basis Hypothe... - NHG


4,05% - Attens Hypotheek - 100%

Lowest 20-year interest rate

3,83% - Attens Hypotheek - NHG


4,27% - ASR WelThuis hypotheek - 100%

Lowest 30-year interest rate

3,93% - Tulp Hypotheken Riant... - NHG


4,27% - ASR WelThuis hypotheek - 100%


Mortgage:

Gross monthly expenses: € 0 p/m

Net monthly expenses: € 0 p/m

How do we calculate this?

The interest rate is based on the lowest 10-annual fixed rate for one mortgage part. The interest rate listed (4.05% zonder NHG) was checked on 23-02-2024. This calculation is based on an annuity mortgage that is fully repaid, with monthly payments remaining the same throughout the term. Actual interest and net monthly payments may vary depending on your personal situation and the mortgage lender. Please consult a financial advisor for an accurate calculation and advice. No rights can be derived from this calculation; it serves only as an indication.

Documentation

Cadastral map

Living Environment

Land Registry PDF

Floor plans PDF

BAG extract

WOZ valuation report

Business list

Questionnaire B

Visit our website

Bid on this property

On the map

Residents in Breda

Total population
6865 inhabitants
Men
48%
Women
52%

Residents in Breda

up to 15 years
19%
15 to 25 years
12%
25 to 35 years
22%
45 to 65 years
29%
65 and older
18%

Households in Breda

Single without children
34%
Multi-person without children
30%
Households without children
64%

Households in Breda

Households with one child
7%
Households with multiple children
29%
Households with children
36%

Homes in Breda

Houses before 1945
54%
Houses between 1945 and 1965
18%
Houses between 1965 and 1975
1%
Houses between 1975 and 1985
5%
Houses between 1985 and 1995
5%

Homes in Breda

Homes between 1995 and 2005
8%
Homes between 2005 and 2015
7%
Homes after 2015
2%
Rental properties
20%
Homes for sale
80%

Other in Breda

Average WOZ value
€ 472.000,-
Persons under 65 with benefits
4%

Other in Breda

Addresses per km²
2539
Urbanity (scale of 1 to 5)
100%
Postcode kaart 4835 Gemeente kaart breda

MB Makelaars

If you have any questions or would like to schedule a viewing, please use the form to the right. You will be contacted shortly thereafter.

Reviews MB Makelaars

Ploegstraat 2, Breda

€ 415,000 k.k. - Sold